Prinsenhof in Groningen beste hotel van Nederland

Goed nieuws voor Hotel Prinsenhof. Het hotel, aan het Martinikerkhof in hartje Groningen, is in de prijzen gevallen. Het hotel is gisteren door Gault&Millau uitgeroepen tot beste hotel van Nederland.

Gault&Millau is een onafhankelijke restaurant- en hotelgids. Ieder jaar reikt de gids een award uit aan het beste hotel en het beste restaurant van Nederland. De jury is lovend: “Men is er bij de verbouwing goed in geslaagd om hotellerie en gastronomie te combineren met het behoud van historisch erfgoed. In alles werd rekening gehouden met het historische karakter van het gebouwencomplex dat dateert uit de 15e tot 17e eeuw: de kleuren verf, antieke dressoirs en lampen, speciale stoffering.”

Eigenaar Jacques Muller had deze prijs totaal niet verwacht en is zeer verrast: “We werden uitgenodigd voor een lunch in Amsterdam vandaag. Ik wist dat we genomineerd waren, maar ik had totaal niet verwacht dat ons hotel als beste uit de bus zou komen” Het Waldorf Astoria-hotel in Amsterdam en Het Arresthuis in Roermond waren ook genomineerd, maar moesten genoegen nemen met de 2e en 3e plek.

Hotel Prinsenhof heeft 34 hotelkamers, deze zijn allemaal verschillend en uniek, qua grootte en prijs. De kamers beschikken over gratis WiFi en gratis minibar. Het hotel heeft een grand café en staat in het centrum van Groningen. De Prinsentuin ligt achter het hotel en is al in 1626 aangelegd.

Sinds een half jaar heeft het hotel ook een Theeschenkerij, in de tuin naast het hotel. Het hotel opende in 2012 en werd vorig jaar al verkozen tot beste hotel van Nederland bij Hotels.nl.

Hotel Prinsenhof
Martinikerkhof 23, Groningen
Meer info en reserveren: prinsenhof-groningen.nl

Bron: RTV Noord

Lees ook:Hotel Prinsenhof neemt theeschenkerij over
Lees ook:Tripadvisor: Hotel The Toren Amsterdam beste hotel van Nederland
Lees ook:Zoover Awards: Top 3 beste en populairste hotelketen bekend
Lees ook:Stembussen Zoover Awards geopend
Lees ook:Hof van Laren is Beste Bed & Breakfast van Nederland 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>