Plannen voor hotelsuites in watertoren Doetinchem

doetinchem

De watertoren aan de Oude Terborgseweg in Doetinchem, welke in 1938 gebouwd is, staat al een tijdje leeg en wordt niet meer gebruikt. De eigenaar van de toren, Fernando Smit, heeft nu plannen om de toren om te bouwen tot luxe hotel.

Smit, eigenaar van het bedrijf Playseats, kocht de toren in 2009, maar had toen nog geen plannen voor de toren. Tot nu. Smit wil namelijk 2 hotelsuites boven in de watertoren realiseren Ook wil Smit graag een restaurant boven in de toren beginnen. In de rest van de toren kunnen geen kamers komen, aangezien aan de binnenzijde van de toren een grote watertank zit en deze kan niet worden verwijderd.

Smit is ook eigenaar van de boerderij die naast de toren staat, Smit wil in deze woning 14 hotelkamers vestigen, voornamelijk voor de zakelijke gasten van zijn bedrijf.

De gemeente is blij met deze plannen en wil graag meewerken aan dit plan. De toren is namelijk een rijksmonument en moet nodig gerestaureerd worden. Of en  wanneer de verbouwing begint en wanneer het hotel zal openen, is nog niet bekend.

Bron: De Gelderlander

Lees ook:Plannen voor luxe hotel bij Doetinchemse Watertoren
Lees ook:Plannen voor hotel in watertoren Akkrum
Lees ook:Nieuw in Akkrum: Watertorenhotel Nes
Lees ook:Hotel de Koperen Hoogte gaat sluiten
Lees ook:6 mei: Opening, open huis en winactie Watertorenhotel Nes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>