Oppositie niet blij met komst nieuw hotel Aalst

Bastion

De Bastion Hotel Group heeft plannen om een hotel te bouwen aan de A2, aan de rand van Aalst. Maar niet iedereen is blij met de komst van dit nieuwe hotel. Tekenden eerst de buurtbewoners en van der Valk in Eindhoven al bezwaar aan bij de gemeente, nu laat de oppositie van zich horen. Ook zij zijn niet blij met deze plannen.

Het nieuwe hotel krijgt 13 verdiepingen, wordt 42 meter hoog en krijgt 156 kamers. En juist die hoogte, daar waren de buurtbewoners in januari al niet blij mee. Zij zijn bang dat hun privacy in het geding komt, het uitzicht wordt aangetast en ze last krijgen van lichtoverlast. Van der Valk in Eindhoven is bang dat zij door het nieuwe hotel schade zullen lijden door toegenomen concurrentie. Zij vrezen dat het aanbod straks groter is dan de vraag.

De oppositie is van mening dat het gebouw te hoog wordt, te druk voor de directe omgeving is en niet past bij het dorpse karakter van de gemeente Waalre. Een wethouder van de gemeente laat juist weten dat het nieuwe hotel juist meer werkgelegenheid oplevert. Er is namelijk werk voor 60 mensen.

De gemeente is juist blij met de komst van een nieuw hotel. Als alles goed gaat en de plannen worden allemaal goedgekeurd, zal het hotel in het najaar van 2016 zijn deuren openen.

Bron: Eindhovens Dagblad 

Lees ook:Na bezwaren: Bastion mag toch hotel bouwen in Aalst
Lees ook:Van der Valk Eindhoven en buurtbewoners Aalst niet blij met komst nieuw hotel
Lees ook:Bezwaren afgewezen: Bouw hotel Aalst kan doorgaan
Lees ook:Buurtbewoners Van der Valk Den Bosch niet blij met uitbreiding
Lees ook:Na protest: Minder kamers voor nieuw hotel in Amsterdamse Kinkerbuurt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>