Amsterdam sluit 3 illegale hotels per week

Illegaal

De gemeente Amsterdam is al een paar jaar druk bezig om illegale hotels op te sporen en te sluiten. Maar de zomer begint, de overlast neemt toe en de gemeente sluit op dit moment 3 illegale hotels per week. Dat zei wethouder wonen Laurens Ivens (SP) vrijdagavond in het AT5-programma Park Politiek.

Sinds 1 april is het toeristenseizoen weer geopend en vooral in de zomer komen er veel illegale hotels bij. Deze hotels zijn vaak niet veilig, houden zich niet aan de regels en veroorzaken veel overlast in de buurt. Maar niet alleen woningen worden gebruikt als illegaal hotel, ook woonboten worden aangeboden als hotel. En dat allemaal zonder vergunning.

De laatste maanden nemen de klachten over deze hotels flink toe. Het stadsbestuur heeft daarom besloten om 1 miljoen extra besteden aan de opsporing van deze hotels. En dat is hard nodig volgens de wethouder: : “In de praktijk zien we dat woningen niet meer als woningen gebruikt worden, maar een illegaal hotel zijn. Dat is een verschijnsel dat steeds groter wordt, en daarom wordt onze handhaving ook steeds effectiever. Met onze handhaving op woonfraude hebben we vorig jaar 1000 woningen vrij weten te maken en dus weer terug op de woningmarkt gekregen. En op dit moment sluiten we zo’n drie illegale hotels per week.”

De illegale hotels komen aan het licht door administratief onderzoek, klachten van omwonenden of advertenties op internet. De eigenaren krijgen vaak een geldboete van ongeveer 12.000 euro per appartement. Onlangs moest een groot bedrijf nog een boete van 50.000 euro betalen. In de meeste gevallen voldoen de hotels niet aan de veiligheidsvoorschriften, zo is er vaak geen vluchtplan en zijn brandblussers spoorloos.

Bron: AT5.nl 

Lees ook:Gemeente Amsterdam sluit 24 illegale hotels in 2015
Lees ook:Amsterdam sluit weer 3 illegale hotels
Lees ook:Gemeente Amsterdam sluit weer 3 illegale hotels
Lees ook:Illegale hotels: Amsterdam scherpt regels voor verhuur woonboot aan
Lees ook:Amsterdam sluit 66 illegale hotels in centrum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>