Gemeente Amsterdam start kliklijn illegale hotels

Illegaal

De gemeente Amsterdam is al een paar jaar druk bezig om illegale hotels op te sporen. Maar het opsporen daarvan kost veel tijd en geld en daarom roept de gemeente nu de hulp in van de Amsterdammers zelf.

Sinds 1 april is het toeristenseizoen weer geopend en vooral in de zomer komen er veel illegale hotels bij. Deze hotels zijn vaak niet veilig, houden zich niet aan de regels en veroorzaken veel overlast in de buurt. De gemeente is daarom vandaag gestart met een kliklijn. Men kan naar dit nummer bellen om een klacht in te dienen over illegale hotels in de stad.

Bel je met dit nummer, dan komt een speciaal team van de gemeente direct in actie en gaat naar de aangegeven locatie. Het team zal het hotel inspecteren. Mocht de eigenaar geen vergunning hebben of zijn zaakjes niet op orde hebben, dan krijgt diegene een boete. En loopt het echt de spuigaten uit, dan zal het team dit hotel sluiten.

Op dit moment sluit de gemeente 3 hotels per week, maar met de kliklijn hoopt de gemeente meer illegale hotels op te sporen en te sluiten. Overigens is het in Amsterdam niet verboden om je woning te verhuren, maar dit mag maar maximaal 60 dagen per jaar. Je mag je huis ook aan maximaal 4 personen verhuren en je moet toeristenbelasting betalen. Doe je dit allemaal niet, dan gaat de boel op slot.

De alarmlijn is te bereiken op het gemeentelijke telefoonnummer 14020. Je kan het nummer bellen tijdens een periode van zes weken van donderdag tot en met zondag tussen 14.00 uur en 21.30 uur. Het gaat voorlopig nog om een proef.

Bron: Nu.nl 

Lees ook:Al 4 illegale hotels opgespoord dankzij kliklijn gemeente Amsterdam
Lees ook:27 illegale Amsterdamse hotel ontdekt door kliklijn
Lees ook:Amsterdammers mogen illegale hotels nu ook buiten kantooruren melden
Lees ook:Gemeente Amsterdam start weer met kliklijn illegale hotels
Lees ook:Gemeente Amsterdam sluit weer illegaal hotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>