Al 4 illegale hotels opgespoord dankzij kliklijn gemeente Amsterdam

Illegaal

De gemeente Amsterdam is al een paar jaar druk bezig met het opsporen van illegale hotels. 2 weken geleden gooide de gemeente het over een andere boeg en schakelde de hulp in van de Amsterdammers zelf. De gemeente startte een kliklijn en dat is gelijk al een groot succes.

Sinds 1 april is het toeristenseizoen weer geopend en vooral in de zomer komen er veel illegale hotels bij. Deze hotels zijn vaak niet veilig, houden zich niet aan de regels en veroorzaken veel overlast in de buurt. De gemeente is daarom vorige week gestart met een kliklijn. Men kan naar dit nummer bellen om een klacht in te dienen over illegale hotels in de stad.

Bel je met dit nummer, dan komt een speciaal team van de gemeente direct in actie en gaat naar de aangegeven locatie. Vorig weekend werd het nummer al 12 keer gebeld en ging het team 6 keer op pad om inspecties uit te voeren. Bij 1 huis werd een overtreding van tijdelijk verhuur geconstateerd.

Dit weekend kwamen er 11 meldingen binnen via de kliklijn en de inspecteurs gingen 7 keer op pad om de hotels te inspecteren. En de inspecteurs hadden gelijk beet, want ze kwamen maar liefst 4 illegale hotels tegen. De eigenaren hebben meestal geen vergunning of hebben de brandveiligheid niet op orde. De eigenaren krijgen vaak een boete, maar de inspecteurs kunnen de tent ook sluiten. De 4 hotels zijn allemaal gesloten.

Op dit moment sluit de gemeente 3 hotels per week, maar met de kliklijn hoopt de gemeente meer illegale hotels op te sporen en te sluiten. Overigens is het in Amsterdam niet verboden om je woning te verhuren, maar dit mag maar maximaal 60 dagen per jaar. Je mag je huis ook aan maximaal 4 personen verhuren en je moet toeristenbelasting betalen. Doe je dit allemaal niet, dan gaat de boel op slot.

De alarmlijn is te bereiken op het gemeentelijke telefoonnummer 14020. Je kan het nummer bellen tijdens een periode van 6 weken van donderdag tot en met zondag tussen 14.00 uur en 21.30 uur. Het gaat voorlopig nog om een proef.

Bron: Nu.nl 

 

Lees ook:Gemeente Amsterdam start kliklijn illegale hotels
Lees ook:Amsterdammers mogen illegale hotels nu ook buiten kantooruren melden
Lees ook:27 illegale Amsterdamse hotel ontdekt door kliklijn
Lees ook:Controle illegale Amsterdamse hotels: Dode en drugs gevonden
Lees ook:Gemeente Amsterdam sluit illegaal hotel voor de 2e keer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>