Gemeente Amsterdam sluit weer illegaal hotel

Illegaal

De zomer is in volle gang, iedereen heeft vakantie, maar ambtenaren van de gemeente Amsterdam hebben geen vakantie. Zijz ijn druk bezig om illegale hotels op te sporen. En met succes. Afgelopen weekend al moesten 4 hotels hun deuren sluiten dankzij een speciale kliklijn en gisteravond vond de gemeente nog een illegaal hotel in de Foeliedwarsstraat.

Het illegale hotel werd ontdekt na onderzoek op straat. Het hotel had 3 verdiepingen en 30 bedden. Het pand voldeed niet aan de brandveiligheidseisen en dus moest het hotel, op last van de brandweer, zijn deuren direct sluiten. Op het moment van sluiting waren er nog 24 toeristen aanwezig, zij zijn elders ondergebracht.

Sinds 1 april is het toeristenseizoen weer geopend en vooral in de zomer komen er veel illegale hotels bij. Deze hotels zijn vaak niet veilig, houden zich niet aan de regels en veroorzaken veel overlast in de buurt. De gemeente spoort de hotels op, komen langs voor een inspectie en geven de eigenaren een boete als de regels niet worden nageleefd.

Overigens is het in Amsterdam niet verboden om je woning te verhuren, maar dit mag maar maximaal 60 dagen per jaar. Je mag je huis ook aan maximaal 4 personen verhuren en je moet toeristenbelasting betalen. Doe je dit allemaal niet, dan gaat de boel op slot.

Bron: AT5.nl 

Lees ook:Gemeente Amsterdam sluit illegaal hotel voor de 2e keer
Lees ook:Gemeente Amsterdam start kliklijn illegale hotels
Lees ook:Al 4 illegale hotels opgespoord dankzij kliklijn gemeente Amsterdam
Lees ook:Gemeente Amsterdam sluit 24 illegale hotels in 2015
Lees ook:Amsterdammers mogen illegale hotels nu ook buiten kantooruren melden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>