Na bezwaren: Toch geen nieuw hotel in Roermond

Hotell

In april werd bekend dat er plannen waren om een nieuw familiehotel in Roermond te bouwen. Maar niet iedereen was blij met deze plannen en dus heeft de initiatiefnemer besloten om de vergunning in te trekken. Er komt dus geen nieuw hotel. Tenminste, voorlopig niet.

Het hotel zou zich voornamelijk op gezinnen richten. Het hotel zou langs de Roer komen te staan op parkeerplaats Loesbleik en door de bouw moesten er een paar monumentale bomen worden gekapt. En dat pikten de buurtbewoners niet en tekenden dan ook massaal bezwaar aan bij de gemeente.

Maar liefst 150 buurtbewoners hebben bezwaar gemaakt. De bewoners willen namelijk dat de bomen worden behouden. Ook vinden ze dat de parkeerplaats van het hotel veel te groot zal worden. De initiatiefnemer heeft nu besloten om de omgevingsvergunning, waar de gemeente nog over moest stemmen, in te trekken. Het hotel komt er dus voorlopig niet.

De initiatiefnemer is nu bezig met een nieuw plan. Zo gaat hij bekijken of hij het hotel een paar meter kan opschuiven, zodat er geen bomen verloren gaan. De buurt heeft al gereageerd op deze nieuwe plannen. Het merendeel is tegen en zien de komst van dit familiehotel helemaal niet meer zitten.

De parkeerplaats, waar het hotel wel of niet komt, is ernstig vervuild. Het perceel moet eerst gesaneerd worden voor dat er gebouwd kan worden. Ondanks dat de vernieuwde hotelplannen nog niet openbaar zijn gemaakt, is er nu al wel een begin gemaakt met de voorbereidingen van de sanering. Er moeten dan wel 2 bomen gekapt worden en waarschijnlijk is de buurt hier ook niet blij mee.

Bron: Nieuwsuitroermond.nl 

Lees ook:Buurtbewoners protesteren tegen komst hotel in Epse
Lees ook:Buurtbewoners naar Raad van State om komst hotel Epse
Lees ook:Niet iedereen blij met komst familiehotel Roermond
Lees ook:Long Stay, No Way: Actiegroep stapt naar rechter om nieuw hotel Kinkerbuurt te verbieden
Lees ook:Na protesten: Komst Aziatisch themahotel in Amsterdam geschrapt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>