3 toeristen gewond bij aanval toeristenhotel Egypte

egypte

Gisteravond hebben 2 gewapenden mannen een hotel in Hurghada aangevallen. 3 toeristen raakten gewond, de Nederlanders die op dat moment in het hotel verbleven, zijn ongedeerd.

2 mannen, gewapend met messen en geweren, drongen gisteravond rond 19.00 uur het Bella Vista hotel in Hurghada binnen. Het hotel aan de Rode Zee is zeer populair bij toeristen en het was op het moment van de aanval dan ook erg druk in het hotel. De terroristen openden bij de ingang het vuur, droegen een bomvest en staken 3 toeristen, waaronder 2 Oostenrijkers en een Zweed, in het restaurant neer.

De beveiligers hadden al snel door wat er aan de hand was, openden het vuur op de aanvallers en konden zo erger voorkomen. 1 terrorist werd gedood, de ander raakte zwaargewond. Een van de aanvallers zou een student zijn uit Gizeh, een buitenwijk van hoofdstad Caïro.

Donderdag werden er ook al toeristen beschoten in Egypte. 2 schutters openden het vuur bij het Three Pyramids Hotel in Caïro, vlakbij de piramides van Gizeh. Niemand raakte gewond, maar de schrik zat er wel goed in. De aanslag is inmiddels opgeëist door IS.

Lees ook:Nederlanders getuige van gewapende overval Grieks hotel
Lees ook:Maffia-praktijken bij EK-hotels in de Oekraïne
Lees ook:Brand hotel Dubai veroorzaakt door kortsluiting
Lees ook:Corpsballen in blote billen in Des Indes
Lees ook:Populair hotel in Kabul bestormd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>