Bijzondere hotels: Overnachten in een zouthotel

zouthotel3

Het is weer tijd om een bijzonder hotel in de spotlights te zetten. In Bolivia, het is even rijden en vliegen, maar dan heb je ook wat, staat Palacio de Sal. In het Nederlands betekend dit het Zoutpaleis en dat is het in feite ook. Het hotel is van de vloer tot aan het plafond, van muur tot muur, opgebouwd uit 1 miljoen zoutblokken.

Het hotel staat op de Great Sal de Uyuni, dit is de op 1 na grootste zoutvlakte ter wereld. Het hotel is uniek in zijn soort, er is maar een zouthotel in de wereld en dat is deze. De bouw van dit bijzondere hotel heeft 2 jaar geduurd, want niet alleen het exterieur is van zout, ook de bedden, de stoelen en de tafels zijn helemaal van zout gemaakt. zouthotel

Palacia del Sal is een luxe hotel met 16 kamers, er is een golfbaan en het hotel heeft een spa met, hoe kan het ook anders, diverse zoutwaterbaden. Het hotel heeft een bar en een restaurant. Een kamer kost je 105 euro per nacht.

zouthotel2Het hotel heeft wel een strenge regel: Het is verboden om de muren te likken. Gasten hebben namelijk de neiging om aan de muren te gaan likken om te checken of het hotel wel echt van zout gemaakt is.

Palacio de Sal, Salar de Uyuni
Bolivia

Lees ook:Nieuw in Oss: Zandhotel
Lees ook:Bijzondere hotels: Overnachten in een schilderij van Van Gogh
Lees ook:Veel internationale aandacht voor Zandhotel Oss
Lees ook:Het enige 7-sterren hotel ter wereld
Lees ook:Bizarre Hotels: Ice Hotel Jukkasjärvi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>