Thaise hotels waarschuwen toeristen voor giftige kwallen

kubuskwal

In de zee bij het Thaise Koh Samui stikt het momenteel van de kwallen. De kwallen zijn zeer giftig en hotels waarschuwen de toeristen dan ook voor de gevaren van deze kubuskwal.

Kubuskwallen komen voornamelijk in tropische gebieden voor. Ze zijn extreem giftig en sommige kubuskwallen zijn dodelijk. Het gif van de kubuskwal veroorzaakt ademnood en heeft een verlammend effect. De tentakels van het dier kunnen 3 meter lang worden. Gisteren is een 20-jarige Duitse toeriste, die op vakantie was op Koh Samui, overleden na contact met deze giftige kwal.

De hotels nemen nu het zekere voor het onzekere en hebben toeristen nu gewaarschuwd voor de kwallen. Naast de waarschuwing hebben de hotels EHBO-posten ingericht met azijn, want azijn verlicht de pijn die door het gif wordt veroorzaakt. 1 hotel aan het populaire strand van Lamai, heeft al een net rondom zijn privéstrand geplaatst, zodat de kwallen buiten het zwemwater blijven. De hotels hopen zo dat er niet nog meer gewonden of doden vallen.

Bron: HLN.be

Lees ook:Gemeente Amsterdam sluit weer 3 illegale hotels
Lees ook:27 doden bij aanslag op toeristenhotels in Tunesië
Lees ook:Wederom Legionella besmettingen in Diamante Beach in Calpe
Lees ook:Koningspython op de stoep van hotel in Uithuizen
Lees ook:ADE: Hotline illegale vakantieverhuur weer open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>