Vanavond in 3 op Reis: Chris overnacht in robothotel

robott

Een jaar geleden opende het Henn na Hotel in het Japanse Nagasaki zijn deuren. Maar dit is niet een gewoon hotel en ook Chris Zegers van het reisprogramma 3 op reis heeft dit bijzondere hotel nu ontdekt. Vanavond gaat hij inchecken.

In het Henn na Hotel, oftewel Weird Hotel in het Engels, kom je geen receptionistes of een leuke ober tegen. Alle mensen zijn namelijk vervangen door levensechte robots. Je komt als gast dus geen mensen meer tegen, behalve de andere hotelgasten dan.

De robots spreken verschillende talen, kennen handgebaren en kunnen zelfs knipperen met hun ogen en glimlachen. De robots zien eruit als mensen en kunnen ook nog eens intelligente gesprekken met de gasten voeren. De receptionist ziet er trouwens niet uit als een mensachtige robot, dat is een dino-robot geworden, ook leuk.

Niet alleen het personeel is futuristisch en bijzonder, ook de rest van het hotel is vrij bijzonder. Zo krijg je geen sleutel bij de balie, maar werken de deuren met gezichtsherkenning. Roomservice en de mini-bar kunnen besteld worden via een tablet. In plaats van een airconditioning zullen de kamers een voorziening krijgen waarbij de kamertemperatuur zich aanpast aan de lichaamshitte van de aanwezigen. Het hotel gebruikt zonne-energie, dus de kosten zijn laag. Overnachten in dit bijzondere hotel kan al vanaf 75 euro.

Chris Zegers reist momenteel met 3 op Reis door Japan. Tijdens een reis van Fukuoka naar Tokio probeert Chris Japan te doorgronden. Een onmogelijke opgave. En vanavond checkt hij in bij het robothotel.

Benieuwd naar het hotel? Kijk dan vanavond om 19.50 uur naar NPO 3! Voorproefje bekijken? Dat kan hier.

 

Lees ook:Japan krijgt 2e robothotel
Lees ook:Nieuw in Japan: Robothotel Henn na
Lees ook:Vanavond bij 3 op Reis: Chris checkt in bij Hotel California
Lees ook:Nieuw in Japan: Overnachten in een robot-hotel
Lees ook:Terug op tv: Bed & Breakfast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>