Flink verlies sultan door boycot hotels

Slecht nieuws voor de Dorchester hotels, welke sinds 2 maanden door beroemdheden, ontwerpers en homogroeperingen worden geboycot. De inkomsten van vooral het chique Beverly Hills hotel zijn aanzienlijk teruggelopen, dat schrijven diverse Amerikaanse media.

De sultan van Brunei is eigenaar van deze keten en voerde 2 maande geleden diverse strenge anti-homowetten in in Brunei. Zo zijn de rechten van de vrouw beperkt en krijgen homo’s ernstige straffen opgelegd, waaronder steniging. Direct na dit besluit besloten diverse ontwerpers te boycotten en organiseerden beroemdheden Stephen Fry en Ellen Degeneres een protestactie bij het Beverly Hills Hotel.

Maar dat is nog niet alles, zo weigeren vele clubs en acteurs het hotel te huren voor grote evenementen. Zo riep Richard Branson op om vooral niet in een Dorchester Hotel te overnachten en hebben diverse websites aangegeven welke hotels bij de keten van de sultan horen.

Het gevolg van deze wereldwijde ban is dus dat toeristen en organisaties, deze hotels links laten liggen en die ban treft vooral het Beverly Hills Hotel. Het wijkbestuur ziet dat toeristen wegblijven en heeft de sultan gesmeekt om afstand te doen van zijn hotels. De sultan daarentegen piekert er niet over om zijn hotels van de hand te doen. De Dorchester groep heeft alleen verklaard dat de boycot alleen effect heeft op de werknemers van de hotels, waar nu minder werkzaamheden voor zijn en ontslagen kunnen worden.

De sultan weigert om zijn strenge wetten in de prullenbak te gooien en zolang deze wetten er nog zijn, zullen de actievoerders blijven protesteren.

Lees ook:John Legend staakt boycot Beverly Hills Hotel
Lees ook:Ook Oscars boycotten Dorchester Hotels
Lees ook:John Legend blijft hotels sultan Brunei boycotten
Lees ook:Ontwerpers en celebs roepen op tot boycot Dorchester Hotels
Lees ook:Beverly Hills wil sultan lozen als hoteleigenaar

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Flink verlies sultan door boycot hotels

 1. RV

  Ik denk dat Richard Branson opriep om vooral NIET in een Dorchester Hotel te overnachten?

  (verder erg leuke site overigens!)

    /   Reply  / 
  1. Lianne van Veen Auteur

   Dankjewel voor het opletten, ik heb het gelijk aangepast!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>