Hotels.com: Steeds meer reizigers boeken hotel onderweg

hotelss

Een hotelkamer reserveren, een paar maanden voor vertrek? Nog even en dan is dat hopeloos ouderwets. Een kamer boeken via internet of een app worden steeds populairder. Dat blijkt uit cijfers van Hotels.com, een mobiele app waar je snel en eenvoudig een hotel kan boeken.

Uit cijfers blijkt dat 31 % van alle mobiele boekingen bij Hotels.com, die in het 1e kwartaal van dit jaar door reizigers uit Europa werden gedaan, bestemd was voor een overnachting op dezelfde dag of de dag erna. 54 % van alle mobiele boekingen was voor 1 nacht of een heel kort verblijf. Uit deze cijfers blijkt dus dat reizigers deze app gebruiken, terwijl ze al op weg naar het nog net niet geboekte hotel zijn.

In het eerste kwartaal boekten Europese reizigers via de app van Hotels.com het vaakst een 4-sterrenhotel. Dat geldt voor de gebruikers van de iPhone en iPad. Gebruikers van Android daarentegen boekten vaker een hotel met 3 sterren. Via de mobiele app van Hotels.com zochten Nederlanders het vaakst naar hotel in Amsterdam, gevolgd door New York en Parijs.

Mobiele reisapps worden dus steeds populairder. Heb je de app van Hotels.com op je telefoon, tablet of laptop, dan heb je al toegang tot ruim 290.000 hotels en 20.000 exclusieve last-minute deals. Zo kun je dus overal, waar je ook bent, een hotelkamer vinden die geschikt is voor jou. Zo kan het dus gebeuren dat je je reis niet meer hoeft te plannen, maar gewoon op de gok ergens naartoe gaat.

De apps van hotels.com   zijn beschikbaar in de App store, Google Play en de Windows store. Deze apps zijn bovendien gratis.

 

Lees ook:Duurdere hotels voor Mac gebruikers
Lees ook:Kamerprijzen Nederlandse hotels hoogste in 5 jaar tijd
Lees ook:Nieuw bij Booking.com: Last minute app Booking Now
Lees ook:Hotels.com:Nachtje slapen in hotel weer duurder geworden
Lees ook:Hotel Doesburg beloont deelnemers van Foursquare

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>