Hotel Dreyeroord in Oosterbeek gesloten

Dreyeroord

Hotel Dreyeroord, aan de Graaf van Rechterenweg in Oosterbeek, is per 1 oktober gesloten. Het hotel, wat al 66 jaar in handen was de familie van Straaten, staat, samen met de bouwkavels, sinds 1 mei te koop. Er is alleen nog geen nieuwe eigenaar gevonden.

Op deze bouwkavels kunnen 5 woningen gebouwd worden, maar niet iedereen was blij met deze plannen. Sinds 2003 is van der Straaten al bezig met deze zaak. Omwonenden waren fel tegen het plan om woningen op de kavels te bouwen, dit liep zo hoog op, dat de zaak voor de Raad van State kwam. Na 10 jaar strijden was er eindelijk een akkoord, maar de crisis, inclusief een instortende woningmarkt, kwamen voorbij en maakten bouwen en verkoop onmogelijk. De hotelmarkt veranderde en er kwam meer concurrentie bij. Van der Straaten heeft daarop besloten om het hotel per 1 mei te koop te zetten en per 1 oktober de deuren te sluiten.

Maar, niet alle kamers staan leeg. Formeel is het hotel gesloten, maar op verzoek wil van der Straaten zo af en toe nog wel eens een uitzondering maken. Dit omdat van der Straaten nog op het terrein woont en er nog geen nieuwe eigenaar voor het hotel is.

Er is dan nog geen nieuwe eigenaar, er hebben zich al wel 3 partijen gemeld die plannen op het gebied van (woon)zorg op het hotelterrein hebben. Maar met geen van de partijen is nog een overeenstemming bereikt. Wanneer en of het hotel een nieuwe eigenaar krijgt en of de bestemming van het pand moet worden veranderd, is nog niet bekend.

Lees ook:Hotel Dreyeroord in Oosterbeek gaat sluiten
Lees ook:Hotel Huis te Zaanen Wormerveer heeft nieuwe eigenaar
Lees ook:Voormalig kloostercomplex Echt-Susteren wordt hotel
Lees ook:Hotel Kinderdijk in Alblasserdam gesloten
Lees ook:Gemeente Amsterdam sluit weer 3 illegale hotels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>