Steigenberger Hotel Groep maakt zich zorgen over Kurhaus

Kurhaus1

Gisteren werd bekend dat het Kurhaus, het beroemde hotel in Scheveningen, in de financiële problemen zit. De Steigenberger Hotel Group, de keten die onder andere over het personeel van het hotel gaat, maakt zich nu ernstige zorgen over de problemen van het hotel.

Het Kurhaus heeft maandag om uitstel van betaling gevraagd en ook gekregen. Het hotel moet nu binnen 2 weken verkocht worden, anders gaat het hotel alsnog failliet. Steigenberger is niet de echte exploitant van het hotel, maar is een soort van onder-verhuurder. De echte exploitant  is een vennootschap van de twee bedrijven Beleggingsmaatschappij Vinkendaal en Lustro Holding. En deze 2 bedrijven worden weer bestuurd door een trustbedrijf uit Amsterdam. Verwarrende constructie wel, maar om een lang verhaal iets korter te maken: Deze bedrijven kunnen de Hotel Groep en andere bedrijven niet langer betalen.

Steigenberger heeft verder geen problemen met het Kurhaus en wil graag in het hotel blijven. De Groep hoopt op een samenwerking met de nieuwe eigenaar. En die nieuwe eigenaar kan er al snel zijn. Er zijn op dit moment al gesprekken gaande met een paar geïnteresseerden. Daar zitten particulieren en ketens tussen.

Het hotel is gewoon open, gasten die momenteel in het hotel verblijven, merken niks van deze problemen.

Bron: Omroep West

Lees ook:Kurhaus is failliet en overgenomen
Lees ook:Steigenberger Group neemt Dorint Hotel Schiphol over
Lees ook:Kurhaus Scheveningen in financiële problemen
Lees ook:Kwart werknemers Kurhaus weer aan het werk
Lees ook:Koopt Amrâth het Kurhaus?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>