Nieuw bij Starwood: Hotelkamer openen met je telefoon

Starwoodroom

Één van de grootste ergernissen van hotelgasten, is die hele, hele, hele lange rij bij de incheckbalie. Je moet er wel staan, want anders krijg je natuurlijk geen sleutel mee. Of die sleutelkaart of sleutel doet het helemaal niet of je bent de sleutel weer eens kwijt. Starwood Hotels had dit ook in de gaten en ging aan de slag met slimme sloten.

Zo kun je binnenkort je kamer ontgrendelen met je telefoon. Waar Hilton momenteel bezig is met een pilot en waar je pas in 2015 je kamer met je telefoon kan openen, kan dit bij Starwood nu al in 10 hotels wereldwijd. De smartlock-pilot was een succes en is nu verder uitgebreid.

Voorlopig zullen de 10 hotels, gelegen in New York, LA, Beijing, Hong Kong, Doha en San Francisco, als enige ter wereld, gebruik maken van deze technologie. Volgend jaar volgen dan nog eens 140 hotels van de keten, voornamelijk Aloft, W en Element hotels krijgen dan deze slimme sloten. En daarna, daarna volgt de rest van de hotels vanzelf.

Maar hoe werkt dat nou, die slimme sloten? Nou simpel, als je een hotelkamer boekt, kun je ook de app SPG Keyless downloaden. Is je hotel klaar voor gebruik, dan krijg je een melding en kun je gewoon direct, zonder de receptionist te groeten, naar je kamer gaan. Bij je deur doe je de bluetooth en de app aan et voila, de kamer gaat open. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je telefoon is opgeladen, anders kan je alsnog naar de receptie.

In Nederland heeft Starwood 3 hotels, waaronder Hotel Des Indes in Den Haag en het Pulitzer in Amsterdam. Een 4e hotel is momenteel in de maak. Het W Hotel zal in de herfst van 2015 in Amsterdam openen.

Bron: Numrush.nl

Lees ook:Nieuw bij Aloft Brussel: Hotelkamer openen met je telefoon
Lees ook:Nieuw bij Hilton: Hotelkamer openen met je telefoon
Lees ook:Nieuw bij Hilton: Hotelkamer openen met je telefoon
Lees ook:Hotelketen test digitale kamersleutel
Lees ook:Nieuw: Online inchecken bij Accor Hotels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>