Bijzonder overnachten: Leeuwarder boomhuthotelkamer geplaatst

Sinds vrijdag heeft Leeuwarden er een hotel bij. Een bijzonder hotel, want als je hier wilt slapen moet je de boom in. Op de Zuidergrachtswal is namelijk een boomhut met hotelkamer geplaatst.

Aan de Zuidergrachtswal, vlakbij voormalig gevangenis Blokhuispoort, is de eerst hotelkamer in de bomen geplaatst. De hotelkamer is bedacht door ondernemer Oane Hoekstra. Hij liet zich vooral inspireren door Harlingen, waar je kan slapen in een reddingsboot of in een oude havenkraan.

De ondernemer heeft de hotelkamer samen met Technotrain ontworpen, ontwikkeld en gebouwd. Technotrain is een bedrijf uit Dokkum welke gespecialiseerd is in freeswerk voor de hout- en bouwindustrie. Het plan is om de hotelkamer, ook wel Pod genoemd, tot 2018 in de boom te laten hangen. Hoekstra wil graag meer van zulke Pods in Leeuwarden neerzetten, voornamelijk op braakliggende terreinen.

De hut is 4,5 meter breed, 6 meter lang en 3,5 meter hoog. De boomhut beschikt over een bed voor 2 personen, een toilet, douche en klein keuken. Wanneer de eerste gasten de boom in kunnen om hier te overnachten is nog niet bekend. Ook de prijs voor een overnachting in deze boomhuthotelkamer is nog niet bekend. Wat ik wel weet, is dat ik er ook wel in wil slapen. Waar kan ik mij aanmelden?

Bron: Suksawat/LC.nl 

Lees ook:Nieuw in Leeuwarden: Hotelkamerboompod De Uil
Lees ook:Nieuw in 2015: Overnachten in een boomhut in Leeuwarden
Lees ook:Bijzonder: Overnachten in een Boeing boomhut
Lees ook:Binnenkijken bij… Alibi Hostel Leeuwarden
Lees ook:Bijzondere hotels: Overnachten in een Boeing-boomhut

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>