Nieuw in Leeuwarden: Alibi Hostel

 

Over een maand krijgt Leeuwarden er een hostel bij. Het is het eerste hostel in Leeuwaalibirden en dit hostel staat op een bijzondere locatie.

Het Alibi Hostel, het eerste hostel van Leeuwarden, opent namelijk de deuren in de Blokhuispoort. De Blokhuispoort is de oude gevangenis van Leeuwarden en heeft een rijke geschiedenis. Zo is de hele gevangenis bevrijd in de 2e Wereldoorlog en mocht topcrimineel Klaas Bruinsma ook in dit pand overnachten. En ook jij kan in een cel overnachten, gecellig!

Na de sluiting van de gevangenis in 2007, stond het enorme pand niet leeg, maar was het een verzamelplek voor creatieve, kleine bedrijven. Zij zitten allemaal in een omgebouwde cel. Daarnaast is het mogelijk om te eten in Café de Bak of mee te gaan met een rondleiding door de cellen waar nog geen bedrijven in zaten. Zowel eten in de Bak als de rondleiding is een echte aanrader als je eens in Leeuwarden bent.

2 jaar geleden begon organisatie Boei, die eigenaar is van het pand, met een grote verbouwing. Het plan voor het hostel komt van 4 vrienden, die 4 jaar geleden ineens ontdekten dat er helemaal geen hostel in Leeuwarden zit. De vrienden begonnen de plannen uit te werken en lieten het plan lezen aan de organisatie. Boei was enthousiast en de gemeente ook. De plannen konden doorgaan.

De vrienden en vele bedrijven zijn het afgelopen jaar druk bezig geweest om de 2e en 3e verdieping om te toveren tot hostel. Het hostel krijgt 60 bedden, je slaapt in een omgebouwde cel. Het hostel krijgt slaapzalen, maar ook kamers geschikt voor 2 personen. Overnachten kan al vanaf 20 euro. Ook zijn er kamers geschikt gemaakt voor long stay.

Naast de kamers, is er ook een bar, lounge, gezamelijke keuken en een minibieb. Overigens zijn er altijd boeken in de omgeving, want de Bibliotheek zit ook in de Blokhuispoort.

Alibi Hostel Leeuwarden (Geopend vanaf 19 december)
Blokhuisplein 40, Leeuwarden

 

Lees ook:Binnenkijken bij… Alibi Hostel Leeuwarden
Lees ook:Plannen voor hostel in Blokhuispoort Leeuwarden
Lees ook:Voormalige gevangenis Alkmaar wordt hotel
Lees ook:Bijzonder overnachten: Leeuwarder boomhuthotelkamer geplaatst
Lees ook:Nieuw in Leeuwarden: Hotelkamerboompod De Uil

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>