Bijzondere hotels: Overnachten in de Bijlmerbajes

movement

Altijd al in een cel willen overnachten, maar dan een cel waar je de sleutel zelf van hebt? Grijp dan nu je kans, want in de voormalige Bijlmerbajes is nu hotel The Movement geopend, een tijdelijk hotel gerund door vluchtelingen.

De Bijlmerbajes, eerder een gevangenis waar beruchte criminelen zaten opgesloten is nu, dik een jaar na de sluiting van het gebouw, een culturele broedplaats geworden van bijzondere bedrijven. Stichting Movement on the Ground begeleiden vluchtelingen naar een beter leven en kwamen met het idee om een deel van het cellencomplex om te bouwen naar een hotel. Vluchtelingen worden dan door professionals opgeleid en maken zo kans op een baan en een nieuw leven.

The Movement Hotel Bijlmerbajes heeft zestien tweepersoonskamers. De douches mag je delen met andere celgenoten. Naast de omgebouwde cellen is er ook een lounge, speelkamer en is het mogelijk om hier te vergaderen. Daarnaast is het mogelijk om mee te gaan met een rondleiding door het beruchte en beroemde gebouw, oud-cipiers vertellen graag over de geschiedenis van het gebouw.

Ben je enthousiast geworden? Wil je een kamer boeken? Dan moet je er snel bij zijn, het hotel is erg gewild en maar tijdelijk geopend. Aan het eind van het jaar gaat het hotel weer op slot. Boeken kan via Booking.com.

The Movement Hotel
Wenckebachweg 48, Amsterdam

Lees ook:Hotel de Wyllandrie in Ootmarsum heeft nieuwe eigenaar
Lees ook:22 – 28 november: Voordelig luxe hotelkamers boeken tijdens de HotelWeek
Lees ook:21 – 27 november: Voordelig luxe hotelkamers boeken tijdens de HotelWeek
Lees ook:Nieuw in Den Bosch: Kloosterhotel De Soete Moeder
Lees ook:Club Trouw wordt Student Hotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>