Betaalsysteem Rosen Hotels & Resorts besmet met malware

pc

Hotelketen Rosen Hotels & Resorts is slachtoffer geworden van cybercriminelen. De hotelketen heeft ontdekt dat er een hack in het betaalsysteem van Hyatt zat.

De hotelketen heeft 7 hotels in de Verenigde Staten. De hotelketen kwam pas achter de hack, nadat klanten bij de keten aan de bel hadden getrokken. De klanten ontdekten dat er hoge bedragen van hun creditcards waren afgeschreven na een overnachting in het hotel. De keten ging op onderzoek uit, huurde een beveiligingsbedrijf in en kwamen er zo achter dat er al sinds 2 september 2014 malware op het netwerk actief was. Hackers installeren deze malware op diverse computers en kunnen zo achter gevoelige informatie van de klanten komen.

Criminelen konden dus 18 maanden lang hun gang gaan. De hotelketen weet niet hoe groot de schade is, maar waarschuwt haar klanten nu wel om de rekeningen goed te controleren en verdachte transacties te melden. De keten heeft nu maatregelen genomen en hoopt in de toekomst hackers buiten de deur te houden.

Het is niet de eerste hotelketen die gehackt word. De laatste maanden hebben cybercriminelen het vooral gemunt op grote hotelketens. Een paar maanden geleden werden Hilton, Trump Hotel Collection, Hyatt en Starwood nog gehackt en nu was het de beurt aan Rosen Hotels.

Lees ook:Betaalsysteem Hyatt Hotels gehackt door cybercriminelen
Lees ook:Hyatt publiceert lijst met gehackte hotels
Lees ook:Hotelketen Hilton waarschuwt klanten om hack betaalsystemen
Lees ook:Nieuw bij Hyatt Hotels: Gratis wifi!
Lees ook:Bedrijven doelwit van cyberspionage via wifi-netwerk hotels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>