Review: Koninklijk genieten in Hotel Platanista op Kos

platanista In september ging ik alleen op vakantie. Het stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, alleen op vakantie gaan, en dat kon nu ineens. Maar waar ga je dan naartoe? Na lang zoeken had ik een geweldig hotel gevonden op Kos, tenminste, op internet waren de reviews goed en de foto’s mooi. Maar was dit in werkelijkheid ook zo? Ik neem je mee naar Hotel Platanista op Kos.

Na een vliegreis van een paar uur en een hysterische dolle rit met de bus van vliegveld naar hotel, kwam ik s’avonds laat aan in het hotel. Het hotel zit in een zijstraatje van Psalidi, een dorpje net buiten Kos-Stad. De entree was gelijk al helemaal geweldig. Het lijkt namelijk niet of je in een hotel zit, maar eerder in een soort van paleis in Marokko. Het leek eerder op een Oosters hotel, dan een simpel Grieks hotel. Wat ook opvalt in dit hotel, alles is groot en open.

Receptie/Lobbyplatanista2
De lobby is groot en springt direct in het oog. De lobby heeft grote ramen en lekkere ouderwetse banken en stoelen waar je helemaal in kan zakken. Het is geen straf als je hier een paar minuten moet wachten voordat de receptionist je kan helpen. De baliemedewerkers zijn allemaal even behulpzaam en kunnen goed Engels spreken. Ze leggen alles netjes uit. Achter de balie kan je belangrijke spullen kwijt in een kluisje. De kluisjes zijn alleen niet zo groot. Het was al laat op de avond en er was maar 1 piccolo aanwezig om de spullen te sjouwen. Deze sjouwde letterlijk de benen uit zijn lijf om iedereen te helpen.

Ik kreeg geen hypermoderne sleutelkaart mee, de receptionist gaf mij gewoon een ouderwetse sleutel mee. Dat voelt fijn en vertrouwd, want ik ben altijd aan het stoeien met die kaarten. De piccolo ging mij voor en bracht mij via een brug naar een gedeelte met hotelkamers. Op die brug heb je trouwens een geweldig uitzicht over de zwembaden van het hotel. In het hotel heb je verschillende losse blokken staan met hotelkamers. Je krijgt zo een beetje het gevoel alsof je in een dorp overnacht en niet in een hotel.

Hotelkamer
Het hotel beschikt over verschillende hotelkamers, Zo kun je in een standaard, superior, deluxe of familiekamer overnachten. Ik zat in een standaardkamer, met prima uitzicht over de tuin, de bar en de open receptie. De kamer is vrij groot en ook het balkon, met een tafel en stoelen, is groot genoeg voor 3 mensen. De badkamer, met douche en bad, daarentegen is wel een beetje klein en het douchegordijn is een beetje oud, maar dat mocht de pret niet drukken. Het bed is groot, er is een televisie en er staat een grote kledingkast. De kamer beschikt natuurlijk over airco en een koelkastje, maar die koelkast is tot de nok toe gevuld met drank en nootjes. Mijn eigen drinken kon er niet meer bij en dat was toch een beetje jammer. Het bed was hard, maar niet te hard.

platanista6Restaurant/Bar/Taverna/Poolbar
Bij de receptie is een klein restaurantje waar je de hele dag kleine hapjes kunt bestellen. Op de begane grond kom je in de eetzaal die alleen in de ochtend en avond open is voor het ontbijt- en dinerbuffet. Bij het zwembad zit nog een restaurantje, dit is de Taverna waar je heerlijk kunt lunchen of koffie drinken, voor weinig geld. Er staan genoeg tafeltjes voor iedereen en je kan ervoor kiezen om in de schaduw of in de zon te lunchen. En tenslotte zit er in het zwembad nog een poolbar, waar je van 11 in de ochtend tot 6 uur in de avond de heerlijkste drankjes kan bestellen, onder het genot van loungemuziek. Dit was uiteraard mijn favoriet en gelijk ook het ultieme luieren.

En s’avonds, als het zwembad en de taverna gesloten zijn, dan kun je een drankje drinken bij de bar vlakbij het zwembad. De barmannen (en vrouwen) zijn vriendelijk en vooral Spartac weet de sfeer er goed in te houden. De cocktailkaart is groot, maar je kan ook zelf een drankje maken.

Zwembad
Het hotel beschikt niet over 1, maar over 2 zwembaden. Er zijn voldoende ligbedden aanwezig en wat ook opvalt is dat men niet aan handdoekje leggen doet, althans, niet toen ik er was. Het zwembad bij de Taverna is groter dan het zwembad bij de Poolbar en beschikt ook over een kinderbadje. Bij de Poolbar is ook een bubbelbad. Als je hier op een bedje gaat liggen, de parasol uitklapt, een boekje tevoorschijn tovert en af en toe even een drankje besteld, kan je het hier zo de hele dag uithouden.

Ontbijt- en dinerbuffetplatanista8
Het ontbijtbuffet was geopend van 07.30 uur tot 10.30 uur, het diner begon om 18.00 en eindigde om 21.00 uur. Dat is, zeker voor de Grieken, erg vroeg om te dineren, maar dat was voor mij geen probleem. Het buffet bestaat uit diverse gedeeltes en  men vult alles altijd snel weer bij. En de gasten worden flink verwend, want wij krijgen geen dag hetzelfde eten, er is voldoende variatie en er is ook een apart gedeelte waar je alleen Grieks eten kan opscheppen. Het personeel neemt je mee naar een lege tafel en schenkt koffie of thee voor je in. Had ik al geschreven dat het personeel erg vriendelijk is?

Winkel/Wellness/Sporten
Het hotel beschikt ook over een winkeltje waar je een paar kleine boodschappen kan doen. Het winkeltje is een paar uur per dag open, je kan er de krant kopen (AD en Telegraaf), chips kopen of een leuk souvenirtje. In de kelder van het hotel zit een Wellness, waar massages worden gegeven en je een heerlijke gezichtsbehandeling kan krijgen. Ik kreeg een heerlijke massage, dat is echt een aanrader. Daarnaast beschikt het hotel over tennisbanen, een grote fitnessruimte en een volleybalveld. Midgetgolf spelen kan hier ook, net als tafeltennissen.

Verbeterpunten
Naast alle voordelen, kan ik ook wat nadelen opnoemen, maar ik noem ze verbeterpunten. Hier komen ze:

  • De wifi is goed, maar wil er buiten nogal eens uitklappen. Als ik in mijn kamer gebruik wilt maken van de wifi, kan dit maar 4 uur per dag. Dat is overigens per apparaat, dus na 4 uur kan je switchen van je telefoon naar je tablet of je laptop en weer terug. Het zou fijn zijn als je de hele dag kon beschikken over de wifi. Je kan natuurlijk ook alleen je kamer gebruiken om te slapen. 
  • Er is geen kluisje aanwezig op mijn kamer. Ik kan deze huren bij de receptie, maar ook dit kluisje is maar klein. Ik heb mijn koffer maar op slot gedaan en uit het zicht, dat heeft ook geholpen
  • De koelkast is afgeladen vol met drank, frisdrank, snoep en chips en is in feite een minibar. Als ik er iets uit wil pakken om mijn eigen drinken in de koelkast te zetten, dan kwam dat direct op de rekening. Het zou fijner zijn om die minibar te skippen en gewoon een leeg koelkastje in de kamer te zetten, vooral als het zo warm is.
  • De douchegordijnen waren nodig aan vervanging toe, de douche is maar klein.

Conclusie

Hotel Platanista is geschikt voor alle leeftijden. Kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven in het zwembad of met het recreatieteam. Ook als je zin hebt in een relaxte vakantie, zit je hier op het goede adres, niemand die je hier stoort. Ik voelde mij hier de koning(in) te rijk.

Ik heb het hotel bij TUI geboekt, via deze website.

platanista11platanista13platanista10

platanista9

Lees ook:Hotel top 10: Vreemde klachten en bizarre verzoeken van gasten
Lees ook:Review: Vigles Sea View Hotel Skiathos
Lees ook:Nieuw in Laren: Hotel de Achterhoek
Lees ook:Nieuw in Arcen: Parkhotel Bad Arcen
Lees ook:Review: Hotel de Stokerij in Oudenburg (België)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>