Tip: Pas op voor onbeveiligde hotelcomputers

pc

Ga je nog wel eens op vakantie zonder laptop, telefoon of een tablet? Of heb je deze spullen wel bij je , maar zit je weinig op internet? Gebruik jij juist graag een computer van het hotel om je mail of bankrekening te checken? Dat moet je goed opletten, er zijn namelijk vaak criminelen actief, die handig en snel een keylogger op de hotelpc’s zetten.

Deze criminelen komen aan de balie, vaak met gestolen creditcards, en willen graag een kamer boeken in een hotel. Daarna gaan ze naar de ruimte waar de computers staan en slaan ze hun slag. De ‘gasten’ installeren software op de computer waarmee ze privégegevens kunnen stelen. Gevolg: Jij gaat internetbankieren, zij zien jouw gegevens en hacken de boel. Zij blij, jij platzak.

De Secret Service pleitte er in 2014 er al voor om gasten op openbare computers, zoals die in hotels, beperkte rechten te geven. Ook moet duidelijker worden aangegeven dat iemand een openbare computer gebruikt en dat het daarom niet verstandig is gebruik te maken van bepaalde diensten, zoals mailen en internetbankieren. Gebruik je wel een computer van het hotel, wees dan voorzichtig, vraag of de computer goed beveiligd is en kijk ook zelf goed of de websites beveiligd zijn.

 

Lees ook:(Tip) Voorkom hacken: Gratis wifi in hotel niet altijd even veilig
Lees ook:(Tip) Voorkom hacken: Gratis wifi in hotel niet altijd even veilig
Lees ook:Betaalsysteem Hyatt Hotels gehackt door cybercriminelen
Lees ook:Opgelicht waarschuwt: Pas op voor mail over hotelreservering
Lees ook:art’otel Berlin Mitte opent deuren na renovatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>