Overnachten onder een viaduct via Faktum Hotels in Zweden

9Faktumkalendern_2013_KungshojdSpeciaal voor wie wel van wat uitdaging houdt of zijn of haar vrienden een verschrikkelijk cadeau wil geven: In het Zweedse Göteborg heeft men nu wel een heel bijzonder concept. In de stad zijn zo’n 3400 daklozen, en om hen te ondersteunen kan men nu tien slaapplaatsen boeken onder bijvoorbeeld een viaduct, in een park of onder een brug. Het Faktum Hotels is een initiatief van Faktum, de daklozenkrant van Göteborg. 

Voor degenen die een nachtje slapen in het park wel zien zitten voor een paar euro; bij het boeken van een nacht krijgt de boeker de volgende mededeling: ‘Faktum Hotels is not a real hotel where you can book real hotel accommodation. It’s a smart way to support Gothenburg’s street newspaper, Faktum. So we cannot guarantee that there will be space to sleep at the room you book – in the unlikely event that you want to sleep outdoors.’

Faktum-homeless-hotel-1

Het concept is gestart in november 2012. De plaatsen waar je kunt slapen zijn ook daadwerkelijk plaatsen waar zwervers ‘s nachts vaak slapen. Eind maart waren er zo’n 1000 boekingen geweest, waarvan slechts enkelen ook daadwerkelijk de nacht buiten door hebben gebracht. Een van de initiatiefnemers van Faktum Hotels vertelt in een interview op Thelocal.se dat het hen niet alleen gaat om geld in te zamelen voor de daklozen: ”Our primary mission is to spread the word about the homeless situation in this city. Gothenburg is a tough place to be homeless.”

faktum

Zou jij het zien zitten om een nacht je dak boven je hoofd en je warme bed op te geven door te slapen onder een viaduct? Zelf zou ik de uitdaging graag aan willen gaan! Als het maar voor één nacht is tenminste…

 

 

Kijk voor meer informatie en om een nacht in het park te boeken op deze website.

Lees ook:Nieuw in Tokyo: Slapen tussen de boeken in het Book and Bed hostel
Lees ook:Eerste Park Inn by Radisson in Nederland op Schiphol
Lees ook:Efteling wil uitbreiden met tweede hotel
Lees ook:Vandaag: Overnachten in Maritime Hotel Rotterdam
Lees ook:EK-voetbalbezoekers slapen liefst in een hotel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Overnachten onder een viaduct via Faktum Hotels in Zweden

  1. Beddenwinkel

    Mooi doel en streven van Faktum. Bewustwording heeft een veel sterker effect op deze manier denk ik.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>