Hilton krijgt boete voor blokkeren wifi-hotspots

wifi

Hotelketen Hilton heeft een dikke boete aan de broek hangen. De hotelketen blokkeerde de wifi-hotspots van zijn gasten en dat mag natuurlijk niet.

De Federal Communications Commission (FCC), een onafhankelijk Amerikaans overheidsorgaan die verantwoordelijk is voor alle regelgeving met betrekking tot telecommunicatie, kreeg vorig jaar een klacht van een gast die in het Hilton in Anaheim, Californië, logeerde. Het hotel blokkeerde de wifi-hotspots van alle gasten. De gasten mochten wel het wifi-netwerk van het hotel gebruiken, maar dan moesten zij 500 dollar betalen. Dat is een hoop geld voor een paar dagen internetten. Daarnaast zijn er vergelijkbare klachten ingediend over Hilton-hotels op andere locaties.

De FCC startte in november 2014 een onderzoek en bezocht een paar hotels. Ook vroeg de FCC informatie op over het hotel en over het bedrijfsbeleid op het gebied van wifi. Tot op de dag van vandaag heeft Hilton hier geen gehoor aan gegeven. De FCC heeft de hotelketen nu een boete gegeven wegens het belemmeren van het onderzoek. De hotelketen moet de FCC nu 25.000 dollar betalen en dit bedrag kan nog oplopen.

Dat hotels wifi-hotspots blokkeren is niet nieuw. Zo was hotelketen Marriot vorig jaar al van plan om de wifi-hotspots van de gasten te verbieden. De gasten moesten het maar doen met de wifi van het hotel, dat veel trager en ook veel duurder was. Na een storm van kritiek trok Marriot het plan weer in.

Bron: CNN

 

Lees ook:Amerikaans hotel krijgt boete van 600.000 dollar voor blokkeren wifi-hotspots
Lees ook:Marriott wil persoonlijke wifi-hotspots in hotels verbieden
Lees ook:Marriot stopt met blokkeren persoonlijke wifi-hotspots
Lees ook:Wifi-hotspot-verbod: Marriot wil alleen hotspots in vergaderruimtes verbieden
Lees ook:Google en Microsoft fel tegen wifi-blokkade hotels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>