Voormalig nazi-resort op Rügen wordt hotel

prora

In 1935 wilden de nazi’s een gigantisch en vooral luxe badhotel bouwen op het Deense eiland Rügen. Het complex, Prora genaamd, was gigantisch maar in 1939 werd het project stopgezet. Het hotel staat er nog steeds, oud en vervallen. Projectontwikkelaars hebben nu grote plannen met het pand.

Hitler zelf gaf opdracht om een groot en luxe resort te bouwen. Hij wilde een noordelijke tegenhanger van de Costa del Sol bouwen. 20.000 mensen konden in dit hotel aan de Oostzee vakantie vieren, tegelijkertijd. Het hotel was maar liefst 4,5 kilometer lang, verdeeld over 4 grote blokken en beschikte over 10.000 hotelkamers met 20.000 bedden, allen met uitzicht op de Oostzee. In 1939 werd het hotel opgeleverd, maar de oorlog brak uit en het project werd stopgezet. Ook na de oorlog waren er geen geïnteresseerden om dit hotel over te nemen. Het hotel staat dus al die tijd leeg, is vervallen en er heeft nog nooit iemand in geslapen. Tot nu dan.

Vastgoedfirma Irisgerd heeft het eerste blok in 2012 gekocht. Het bedrijf wil het gigantische resort omtoveren tot appartementen en hotel. 70% van de woningen is al verkocht. In het derde blok zijn al ateliers, particuliere musea, een jeugdherberg en horecagelegenheden ondergebracht. Niet iedereen is er blij mee dat het bedrijf het nazi-resort omtovert tot hotel. Sommigen vinden Prora namelijk niet geschikt voor herontwikkeling. Het vakantiepark was voornamelijk een propagandawapen voor de nazi’s.

In de zomer van 2016 zijn de appartementen klaar voor gebruik, wanneer het hotel zijn deuren opent is nog niet bekend.

Bron: Z24.nl 

Lees ook:Nazi Resort wordt luxe hotel
Lees ook:Filmpje: Australië krijgt grootste hotel ter wereld
Lees ook:Bad Boekelo gaat samenwerken met Hotels by Sheetz
Lees ook:Voormalig Hotel Zomerlust in Agelo onder de hamer
Lees ook:Plannen voor luxe hotel en appartementen in Sint Maartenszee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>