Na protesten: Komst Aziatisch themahotel in Amsterdam geschrapt

Al sinds december 2014 waren er plannen om een nieuw Aziatisch themahotel te vestigen op de Geldersekade in hartje Amsterdam. Buurtbewoners waren en zijn fel tegen de komst van dit hotel en gingen dan ook in protest. De gemeente had al een vergunning verleend, maar de rechter heeft nu anders besloten. Het hotel komt er niet.

Het project Hotel Geldersekade was een initiatief van Dun Yong (familie Dun) en de NV Zeedijk.  Meerdere gebouwen zouden gerenoveerd worden en kregen zo hun oude gevels weer terug. Hotel Geldersekade zou 4 sterren en 84 kamers krijgen met een Aziatisch thema. De sfeer in het hotel zou het Shanghai van nu uitademen. Vondel Hotels was de exploitant.

Mooie plannen, maar de buurt pikte het niet en tekenden massaal bezwaar aan. Zij vonden namelijk dat de gemeente zich aan het hotelbeleid moesten houden en waren bang voor overlast. De gemeente vond dat het hotel een uniek hotel was en gaf een omgevingsvergunning af voor 63 kamers, terwijl in de plannen stond dat er toch echt 84 kamers in het hotel kwamen.

De buurtbewoners stapten vervolgens naar de rechter en deze heeft afgelopen week uitspraak gedaan. Volgens de rechter is de vergunning in strijd met het hotelbeleid en klopt het aantal kamers in de vergunning niet met wat er in de plannen staat. Ook kan de gemeente niet goed motiveren waarom de vergunning dan toch is verleend. De rechter heeft de vergunning vernietigd, de familie Dung kan op zoek naar een andere locatie.

Bron: Parool

Lees ook:Facebook-actie: Buurtbewoners in opstand tegen komst nieuw hotel hartje Amsterdam
Lees ook:Bezwaren tegen herbouw badhotel Terschelling
Lees ook:Hotelstop? Niet iedereen blij met komst nieuwe hotels in centrum Amsterdam
Lees ook:Bezwaren tegen uitbreiding Hotel Noordoostpolder in Bant
Lees ook:Hotel Noordoostpolder in Bant binnenkort weer open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>