Recordboete voor eigenaar illegaal hotel Amsterdam

amsterdamm

De gemeente Amsterdam is nog altijd druk bezig om illegale hotels op te sporen, te controleren en zo nodig te sluiten. Afgelopen week kreeg een eigenaar van een hotel een wel hele hoge boete van de gemeente, de hoogste tot nu toe.

Een eigenaar en sleutelbedrijf van een pand in de Kerkstraat hebben een recordboete gekregen van bijna drie ton. Zij gebruikten het pand als illegaal hotel. Omwonenden maakten hiervan melding.

De appartementen waren geboekt via Airbnb bij één en hetzelfde sleutelbedrijf. De toeristen betaalden tussen de 120 en 175 Euro per nacht voor hun verblijf.

De appartementen waren uniform verbouwd en ingericht: een tweepersoonsbed en een slaapbank of alleen een slaapbank en een keukentje en badkamer. De ingang van het pand en de appartementen waren – net als veel echte hotels – voorzien van een elektronisch slot dat met een keycard wordt geopend.

Volgens de Amsterdamse regels mogen appartementen maximaal zestig dagen per jaar verhuurd worden en moeten ze een hoofdbewoner hebben. Aan zowel de eigenaar als aan het sleutelbedrijf werd een boete opgelegd van € 297.000 wegens woningonttrekking. Een record. De gemeente sommeerde de eigenaar en het sleutelbedrijf om de toeristische verhuur te staken.

 

Lees ook:Gemeente Amsterdam sluit illegaal hotel voor de 2e keer
Lees ook:Amsterdam pakt illegale hotels harder aan
Lees ook:Gemeente Amsterdam sluit weer illegaal hotel
Lees ook:Eigenaar illegaal Amsterdams hotel vol met bedwantsen krijgt dikke boete
Lees ook:Slot Schönbrunn: Overnachten in Sissi-stijl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>