Nieuw in Gent: Backstay Hostel

gent

Gent heeft er een nieuw hostel bij. Na een jaar van verbouwen en renoveren, is het voormalige redactiekantoor van Dagblad Vooruit omgetoverd tot een hip hostel, met de naam Backstay Hostel. Het hostel staat in het centrum van Gent en is ideaal voor grote groepen.

Het pand is, met zijn opvallende mat-glazen gevel, zeer spraakmakend en is daarom één van de mooiste art-deco gebouwen van Gent. Nadat het Dagblad in de jaren 80 stopte met zijn activiteiten in dit gebouw, werd het pand omgetoverd tot cultuurhuis Backstage. Het cultuurhuis is er niet meer, maar de naam is nog steeds bekend in Gent en omstreken en daarom is die naam ook behouden.

Het hostel heeft de beschikking over 108 bedden in verschillende slaapzalen en privé-kamers. Het is één van de grootste hostels in de omgeving. De prijzen verschillen van 20 euro voor een overnachting in een zaal met 15 bedden, tot 76 euro voor een privé-kamer. Dit is inclusief ontbijt, WiFi en toeristenbelasting.

Voor de schrijvers onder ons heeft het hostel een Blogkamer ingericht, met een ouderwetse typmachine. De Blogkamer vindt je in de verlichte toren van het hostel. Reizigers en inwoners van Gent kunnen hier in alle rust hun verhalen schrijven, gratis en voor niks. gent1

Eten en drinken kan in de Backstay Bar. Het hostel hoopt dat Gentenaren en reizigers elkaar hier kunnen ontmoeten en elkaar tips kunnen geven. De bar is geopend van 08.00 tot 22.00 uur.

Backstay Hostels & Bar
Sint-Pietersnieuwstraat 128, Gent
Meer informatie op: backstayhostels

Lees ook:Nieuw in Amsterdam: Hostel ClinkNoord
Lees ook:Hoscars 2016: King Kong Rotterdam beste hostel van Nederland
Lees ook:Nieuw in Amsterdam: A&O Amsterdam Zuidoost
Lees ook:100.000 overnachtingen: A&O Amsterdam Zuidoost zeer populair
Lees ook:Nieuw in Schaarbeek: Train Hostel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>