Robot zorgt voor de roomservice in Amerikaans hotel

Robot

Het Aloft hotel in de Amerikaanse stad Cupertino, in Californië, heeft er een nieuw speeltje bij. Het hotel heeft namelijk een robot gekocht, Botlr genaamd, die vanaf 20 augustus rond gaat rijden in het hotel, met de roomservice. Dat meldt Business Insider.

De hotelbediendes hebben er dus een collega bij. En deze robot hoeft niet eens ingewerkt te worden, want Botlr kan al goed zelfstandig werken. Botlr kan namelijk zelf de lift nemen, naar de juiste kamer gaan en bellen om de gasten te laten weten dat hij voor de deur staat. De robot voelt zelf of de deur open of dicht is en opent vervolgens zelf de deksel, zodat de gast de bestelling er zelf uit kan nemen, want dat kan Botlr nog niet. Ook kan de robot de gevraagde bestelling nog niet zelf inladen of het kamernummer intoetsen, dat mag een echte medewerker doen.

De robot is bedacht en ontwikkeld door Savioke, een beginnend bedrijf uit Silicon Valley. Het hotel en Savioke benadrukken dat de robot niet is ontwikkeld als arbeidsbesparend instrument. Met het inzetten van de robot wil Aloft Hotels het hoogtechnologische karakter van de keten onderstrepen.

Het Aloft Hotel, welke vlakbij het hoofdkantoor van Apple ligt, geldt als testomgeving voor nieuwe gadgets en diensten van de keten. Zo was dit hotel een van de eerste hotels waarbij je met je telefoon je hotelkamer kon openen.

Lees ook:Nieuw bij Aloft Brussel: Hotelkamer openen met je telefoon
Lees ook:Nieuw bij Aloft Hotels: Roomservice bestellen via emoji’s
Lees ook:Nieuw in Ghent Marriot-Hotel: Inchecken bij robot Mario
Lees ook:Nieuw in Japan: Robothotel Henn na
Lees ook:Nieuw bij Hampshire Hotels: Conciërge Hugo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>