Sunbreaker: Brabander bedenkt oplossing voor handdoekterreur bij hotelzwembaden

sunbreaker1

Het is misschien wel 1 van de grootste ergernissen onder hotelgasten en hotelpersoneel: Medevakantiegangers die een ligbed bij het zwembad claimen en er pas uuuren later gebruik van maken. Theo van der Dungen ergerde zich hier ook aan en bedacht een oplossing voor dit probleem: De Sunbreaker.

Irritant

Wat is er aan de hand? Hotelgasten staan vaak al voor dag en dauw op om een ligbed bij het zwembad te reserveren en leggen dan een handdoek neer op het ligbedje. Daarna gaan gasten vaak nog ontbijten, douchen of gaan zelfs op excursie en komen daarna, dus uren later, terug om nog even van het ligbed gebruik te maken. Gevolg: Veel handdoeken, weinig tot geen mensen in het zwembad en gasten die geen bedje hebben gereserveerd, maar niet bij het zwembad kunnen liggen, dus maar ergens anders moeten liggen of zitten. En dat veroorzaakt weer een hoop irritatie en scheldpartijen. sunbreaker

Sunbreaker

Ook Theo was getuige van deze handdoekterreur. Theo was vorig jaar op vakantie op Mallorca en zag het schaamteloze geduw en getrek om een ligbedje. Samen met zijn vriendin bedacht hij de Sunbreaker, een sociale parkeerschijf of reserveerkaart voor ligbedden aan het zwembad.

Hotels zelf kunnen de Sunbreaker op de website van Theo bestellen. De Sunbreaker is beschikbaar in verschillende maten. Het bordje is gemaakt van stevig en waterbestendig materiaal en kan met klittenband bevestigd worden aan de ligbedden.

De Sunbreaker werkt simpel. Zet de tijd op het moment van vertrek en ga een stukje zwemmen, even lunchen of gewoon even de zon uit. Binnen een uur terug? Geen probleem. Toch weg voor langere tijd? Dan mag iemand anders het ligbed overnemen, uiteraard wordt gelet op eventuele persoonlijke eigendommen. Dit voorkomt irritaties en zo kan iedereen ontspannen aan het zwembad liggen.

ZooverPetitie

Theo is niet de enige die zich druk maakt om het handdoekje leggen. Volgens Zoover ergert meer dan 73 % van de vakantiegangers zich aan dit fenomeen. Het merendeel geeft aan dat ze niet mee willen doen met dit fenomeen, maar door gedrag van anderen gedwongen worden om dit toch te doen. Zoover startte een petitie om deze ellende te stoppen en haalde maar liefst 20.000 handtekeningen binnen een maand op.

Tips

Naast de handtekeningen kwamen er ook vele tips binnen, Zoover stelde een aantal regels op en ging in gesprek met grote hotelresorts in Europa en Noord-Afrika. Diverse hoteleigenaren beloofden om het handdoekterreur een halt toe te roepen. Zoover zelf is ook blij met de Sunbreaker en hoopt dat vele hotels de parkeerschijf zullen bestellen. Theo zelf hoopt dat vooral hotels in Spanje en Turkije de Sunbreaker gaan aanschaffen. En nu maar hopen dat deze zomer iedereen normaal en vooral ontspannen op een ligbedje kan liggen.

 

Lees ook:Zoover start met petitie tegen handdoek-terreur bij hotelzwembaden
Lees ook:Handdoekterreur bij hotelzwembaden: Al 20.000 petities getekend
Lees ook:Schaamteloos: Zo ziet de ligbeddenrace bij hotelzwembaden eruit
Lees ook:Bad Boekelo gaat samenwerken met Hotels by Sheetz
Lees ook:Nieuw bij Aloft Hotels: Roomservice bestellen via emoji’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>