BTW omhoog: Ontbijt Griekse hotels direct duurder

griekenlandbtw

Het gaat al een tijdje niet zo goed met Griekenland. Een zogeheten Grexit was nabij, maar de Grieken en Europa hebben nu ingestemd met een nieuw akkoord. In dat akkoord staat dat de BTW met 10% omhoog gaat. En dat voelen toeristen direct in hun portemonnee.

De BTW was eerst 13%, maar is nu verhoogd naar 23%. Deze verhoging ging vrijdag in en nog dezelfde dag kregen toeristen, die in hotels verblijven, een brief door de deur geschoven. Hierin staat dat toeristen, die een overnachting inclusief ontbijt hebben geboekt, meteen moeten bijbetalen voor dat ontbijt. Doen ze dat niet, dan krijgen de toeristen ook geen ontbijt meer.

Verblijf je momenteel in Griekenland, dan zul je direct merken dat alles duurder geworden is. Niet alleen je hotelontbijtje, maar ook bijvoorbeeld souvenirs of kleding zijn ook duurder geworden. En nu maar hopen dat de Grieken fors gaan en willen bezuinigen, zodat het land binnenkort niet weer op het randje van faillissement staat.

Bron: RTL Nieuws

Lees ook:Hotels Ibiza en Reykjavik flink duurder
Lees ook:Onderzoek: Amsterdamse hotelkamers duurder in april
Lees ook:Nachtje slapen in hotel weer duurder
Lees ook:Zomer Hotline: Gemeente Amsterdam ontdekt 20 illegale hotels in juli
Lees ook:Onderzoek: Hotels wintersportgebieden duurder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>